kultur_1170_storbandaftenihøymagkultur_1170_storbandaftenihøymaghttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=20122/media/PubImages/Storband_nett.jpg

Kalenderhendelse
Starttidspunkt21. september 2019 20:00
StedAkershus festning (Oslo)
Type hendelseKonsert

Storbandaften i Høymagasinet

Få med deg høstens svingende nyhet! Vårt storband inviterer til en musikalsk helaften i det nyrenoverte Høymagasinet på Kontraskjæret.

Konsertinformasjon
Lørdag 21. september kl. 20.00 (Dørene åpnes kl. 19.00)
Høymagasinet på Kontraskjæret
Forsvarets stabsmusikkorps' storband
Solist: Majken Christiansen
Musikalsk leder og saxofonist: Børge-Are Halvorsen

Kveldens program spinner rundt divaene Ella Fitzgerald, Anita O’Day, Natalie Cole, Doris Day med flere. Gled til glansnumre fra «the golden age» ispedd noen sjarmoffensiver i form av spreke og uventede instrumentalnumre samt et par oppjazzede låter med vokalisten, kompet og dirigenten som solist.

KVELDENS SOLIST

Majken Christiansen har de siste 15 årene vært Københavns mest populære swingjazz-sangerinne. Hun har gjort utallige konserter i Danmark, har spilt inn flere plater og har fått egen dansk fankkubb! Siden 2001 har hun bodd i Oslo. Majken synger jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald alltid vil være den største inspirasjonskilden. Men Majken gjør sine ting med et åpent og oppdatert uttrykk, og uansett hva hun synger så fortolker og formidler hun tekst og melodi med varme, ærlighet og overbevisning. I Norge har hun turnert mye for Rikskonsertene, og hun har samarbeidet med blant annet Morten Gunnar Larsen, Kåre Conradi, Magnolia Jazzband og Undecided Jazzband.

Kveldens musikalske leder

Børge-Are S. Halvorsen er saksofonist og fløytist, arrangør og dirigent, og en av landets mest aktive og ettertraktede utøvere på sitt instrument. Han nyter et bredt nedslagsfelt innen jazz, pop, rock, teater/musikal, tv og studio, og har spilt med alt som kan krype og gå av artister. I blåseseksjonen The Heavy-Hitter Horns sammen med Jens Petter Antonsen og Even Kruse Skatrud har han vært mye brukt på plateinnspillinger, turneer og TV-produksjoner de siste femten årene. Han er også fast medlem av det prisbelønte jazzorkesteret Ensemble Denada, Lars Erik Gudims Orkester og Staffan William-Olssons nyeste jazzband Four Brothers, der han danner frontlinja sammen med Knut Riisnæs, Petter Wettre og Dave Edge. Egen musikk skriver han også - nyeste plateinnspilling er I Am Awake med jazzkvartetten John Faxe. I tillegg til sitt utøvende virke er han også en energisk og dedikert storbandleder og arrangør, og elsker å jobbe med Forsvarets musikk!


Om Høymagasinet

Arkitekt Christian Herman Malling tegnet Høymagasinet som stod ferdig i 1845. Høylåven er et uvanlig bygg i norsk sammenheng, med utmurt bindingsverk og en særegen geometrisk konstruksjon. Rammeverket av bjelker er lagt i et kvadratisk mønster, med overlappende, skråstilte kvadrater i samme format. Teglen er i hovedsak lagt diagonalt. Takkonstruksjonen har lette trebjelker og strekkstag i stål, en teknikk utviklet for jernbanestrekningen Paris-Versailles.

Høymagasinet er en del av Akershus Festning, Forsvarets hovedsete, men også et nasjonalt monument og et levende byområde for folk flest. Høymagasinet var lenge rivningstruet, men ble istandsatt av Byantikvaren i 1980-årene og i dag fredet.

Opp igjennom tidene har høylåven ved Kontraskjæret blitt benyttet som arrangementslokale for konserter, bryllup, filminnspillinger, kunstutstillinger og næringslivsarrangementer. Etter omfattende modernisering i 2018-2019 er Høymagasinet tilgjengelig for publikum som kulturscene, selskapslokale og kafe på historisk grunn – midt i byen.

Billetter: 300,–/250,–/120,–

Kjøp billetter her


Publisert 15. august 2019 16:26. av Forsvarets musikk. Sist oppdatert 27. august 2019 15:23.