kultur_1323_lanseringskonsertkultur_1323_lanseringskonserthttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=22685/media/PubImages/KNMM Lanseringskonsert3.jpg

Kalenderhendelse
Starttidspunkt24. september 2020 19:00
StedBakkenteigen kulturhus
Type hendelseKonsert

Marinemusikkens favorittmarsjer

Velkommen til lanseringskonsert for Kongelige norske marines musikkorps helt nye marsj-CD i Bakkenteigen kulturhus!

Konsertinformasjon:
Torsdag 24. september kl. 19.00
Bakkenteigen kulturhus
Billettpriser: 300/225/150
Kjøp billetter her

Marsjer er en sjanger som er rikere enn du kanskje tror. I forbindelse med verdenslanseringen av en ny CD hvor fagdirektør Bjarte Engeset har ledet et inspirert og samkjørt militærkorps tilbys du en enestående mulighet til å oppleve noen av marsjene du kan lytte til på den nye CD-en.

Du vil bli rørt av Oscar Borgs melodiske talent i Kong Haakon VIIs honnørmarsj, og du vil overraskes over de tydelige karakterforskjellene mellom forskjellige lands marsjtradisjoner. Albert Kellys Arnhem vil forbløffe deg, ved å bruke marsjformatet til stor dramatikk og alvor. Begeistringen og optimismen i Marinemusikkens signaturmarsj Mot ljusare tider er alene verdt et konsertbesøk. Korpsets tidligere slagverker Stig Fredriksens marsj Step up er en selvsagt innføring i den rikholdige katalogen over gode norske marsjer. Sjangeren er en skattkiste av musikk av høyeste kvalitet.

På konserten forteller dirigent Bjarte Engeset om små og store musikalske detaljer i marsjene i tillegg til spennende anekdoter om marsjenes opphav og historie.
Marinemusikken tar sjangeren seriøst, og vier mye engasjement til fordypning i marsjenes karakterrikdom. Enten du er godt kjent med repertoaret, eller om du hører det for første gang, vil du oppleve Marinemusikkens store innsikt i, og kjærlighet til, disse kompakte mesterverkene.

Du får faktisk høre Gammel jegermarsj også – behandlet med en omsorg og musikalitet som vil få deg til å føle at det er første gang du hører den. Og du får høre den på en måte du aldri har hørt den før, i anledning Marinemusikkens 200-årsjubileum har vi funnet fram en versjon av marsjen av komponisten Ole Olsen som ble brukt på 1800-tallet.

Publisert 11. august 2020 15:41. av Forsvarets musikk. Sist oppdatert 11. august 2020 16:04.