kultur_1276_hansonsfristelserkultur_1276_hansonsfristelserhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=21476/media/PubImages/Hanson_trer_av_nettsiden.jpg

Kalenderhendelse
Starttidspunkt26. mars 2020 19:00
StedRidehuset (Oslo)
Type hendelseKonsert

Hansons fristelser

Forsvarets stabsmusikkorps inviterer til avskjedskonsert for sin kunstneriske leder gjennom seks år, Andreas Hanson.

Konsertinformasjon:

Torsdag 26. mars kl. 19.00
Ridehuset på Akershus festning
Dirigent: Andreas Hanson
Billettpriser: 350,-/250,-/200,-


Når vår fagdirektør og kunstneriske leder gjennom seks år løfter taktstokken for siste gang, er det en kunnskapsrik dirigent innen militærmusikk vi tar farvel med. Andreas Hanson er bokstavelig talt oppfostret på militærmusikk, med en far som både var dirigent og musikkinspektør gjennom flere tiår hos Forsvarsmakten i vårt naboland Sverige. Hanson selv har til sammen over 30 års erfaring med militærmusikk. Han startet som trompetist, deretter dirigert han det Svenske luftforsvarets musikkorps før han ble musikkdirektør for Marinens Musikkår i Karlskrona.

I løpet av sine seks år i norsk musikkliv har Hanson lært å sette stor pris poå den norske musikken. Med dette som utgangspunkt bil første avdeling på konserten bestå utelukkende av musikk skrevet av norske komponister.

Hanson sier at hans tid hos Forsvarets stabsmusikkorps har vært svært givende, og ser tilbake på mange flotte konsertprosjekter og opplevelser. I hans periode har korpset vært på fløere utenlandsturneer med konserter i Malmö, København, Praha og Düsseldorf. Han trekker også frem konserter i forbindelse med Norsk Militær Tattoo, peer Gynbt på Gålå og Oslo Kammermusikkfestival som svært gode minner.
Hanson skal i tiden som kommer fortsette sitt arbeid som musikkdirektør i Arméns Musikkår i Stockholm. 

Hansons ønskeliste for denne konserten inneholder flotte verk som Hjalarljod av Eivind Groven Bols visa fra Partita Sinfonica av Ludvig Irgens Jensen. I kjent Hanson-stil blir det også mange interessante betraktninger mellom verkene som spilles.

Publisert 25. februar 2020 17:12. av Forsvarets musikk. Sist oppdatert 25. februar 2020 17:48.