kultur_1293_minnesmarkeringenforkultur_1293_minnesmarkeringenforhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=22296Fransk fregatt salutterer under 70-års markeringen for Frigjøringen av Narvik (2010)./media/PubImages/Minnemarkering_Narvik_Foto_Adrian_Lombardo_Forsvaret (8 of 17).jpg

Kalenderhendelse
Starttidspunkt28. mai 2020 10:00
StedNarvik
Type hendelseSeremoni

Minnesmarkeringen for frigjøringen av Narvik

Digital seremoni: På grunn av publikumsrestriksjoner vil minnesmarkeringen for frigjøringen av Narvik i år strømmes på nettet.

​28. mai er det 80 år siden gjenerobringen av Narvik. Slaget om Narvik var den første allierte seieren under andre verdenskrig. For første gang kjempet britiske, franske, polske og norske styrker skulder ved skulder. 28. mai deltar alle fire nasjoner og Tyskland i en felles markering av denne historiske hendelsen. Ordfører i Narvik, Rune Edvardsen inviterer i samarbeid med Forsvarsdepartementet til en begrenset markering av denne viktige dagen i Norge og Europas historie.

Vi kan ikke markere 28. mai slik vi opprinnelig planla. Men vi skal selvsagt markere dagen på en verdig måte. Det skylder vi historien. Det skylder vi de falne, sier ordfører i Narvik, Rune Edvardsen.

Statssekretær Tone Skogen deltar fra Forsvarsdepartementet, Frankrike, Polen, Storbritannia og Tyskland vil være tilstede med sine ambassadører. Hærens musikkorps medvirker med musikk under de ulike seremoniene.

Lukket arrangement strømmes på nett

På grunn av korona-situasjonen vil arrangementet bli mindre enn først planlagt. Av smittevernhensyn vil det kun være mulig med 50 personer tilstede. Arrangementet blir derfor ikke åpent for publikum, men seremoniene strømmes på narvik.kommune.no 

Arrangement / Seremonier

kl. 10:30 - 11:00 - Seremoni med kransnedleggelse på Veteranplassen for å hedre norske og franske veteraner, samt general Fleischer. Signalister fra Hærens musikkorps medvirker.

kl. 11:30 - 12:00 - Seremoni med kransnedleggelse ved minnesmerke for falne fra Polen, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Norge. Signalister fra Hærens musikkorps medvirker.

kl. 12:15 - Åpning av lunsj for inviterte gjester. Blåsekvintett fra Hærens musikkorps innleder.


Publisert 26. mai 2020 14:20. av Forsvarets musikk. Sist oppdatert 27. mai 2020 11:28.