kultur_1227_nyttårskonsertennewykultur_1227_nyttårskonsertennewyhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=20687/media/PubImages/Nyttaar_nettsiden.jpg

Kalenderhendelse
Starttidspunkt9. januar 2020 19:00
Sluttidspunkt16. januar 2020 20:30
StedØstlandet, Ridehuset (Oslo), Rena leir, Kongsvinger
Type hendelseKonsert

Nyttårskonserten: New York

Våre populære nyttårskonster blir dette året en hyllest til New York og musikken, komponistene og musikerne med tilknytning til denne fantastiske byen. Opplev konserten i Oslo, Drammen, på Rena eller Kongsvinger.

Drømmen om New York

Metropolen New York er utvilsomt en av verdens mest pulserende byer.
Med kjente landemerker som Brooklyn Bridge og Central park, et utrolig utvalg av restauranter, food trucks og marked, konserthus, teater og fascinerende museer har byen blitt verdens mest populære reisemål og byr på opplevelser man aldri vil glemme. Men det som gjør metropolen helt unik er dens innbyggere.
If I can make it here,
I’ll make it anywhere
Filmen "New York, New York"
Gjennom 400 år har immigranter fra alle verdens hjørner ankommet Amerika med en drøm om frihet og uante muligheter. Sammen har de skapt et helt unikt sammensatt samfunn hvor svært ulike kulturelle tradisjoner krysses, møtes og transformeres, og det er nettopp denne globale smeltedigelen som gjør New York til en av verdens rikeste byer kulturelt - kanskje spesielt musikalsk.

Det er derfor ikke rart at det nettopp i New York har oppstått musikalske trender som har fått global påvirkning. Byen har i alle år vært et fristed som har løftet utallige komponister, instrumentalister og artister innen alle musikalske sjangre.

Et musikalsk postkort fra New York

På kveldens konsert vil Forsvarets stabsmusikkorps sette New Yorks viktige musikalske posisjon i fokus gjennom å portrettere byens landemerker som Central Park, artister og komponister som Leonard Bernstein og Billy Joel, og viktige arenaer som den innflytelsesrike jazzklubben Birdland.

Som på et postkort hvor høydepunktene fra en weekend i New York sammenfattes har vi satt sammen et sjangerbredt program som hyller byens store variasjon og farger gjennom tidene.

Fra programmet:
New York State of mind - Billy Joel
Alexander’s Ragtime Band - Irwing Berlin
Losing my mind, fra «Follies» - Stephen Sondheim
Cabaret - Fred Ebb/John Kander
Utdrag fra «West Side Story» - Leonard Bernstein
Utdrag fra «Wonderful Town» - Leonard Bernstein
Central Park - Chick Corea
Take the A Train - Billy Strayhorn
Birdland - Josef Zavinul
Autumn in New York - Vernon Duke / Charlie Parker
Harlem Nocturne - Earle Hagen
- og mange fler!

Solist: Evelyn Jons

Kveldens solist er svenske Evelyn Jons – en mangfoldig sanger og musikalartist med hele Skandinavia som arbeidsfelt. Evelyn har spilt en lang rekke roller i Chess, Cats, Guys and Dolls, West Side Story, Les Misérables og Chicago. Hun vender ofte tilbake som solist til de store orkestrene, og i Norge har hun sunget både med Kringkastingsorkestret (KORK), Bergen Filharmoniske Orkester, Stavanger Symfoniorkester og Trondheim Symfoniorkester & Opera.

Dirigent: Oberstløytnant Lars Erik Gudim

Lars Erik Gudim er ansatt i Forsvarets musikk som komponist, arrangør og dirigent. Han har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole hvor han først studerte trombone, og deretter komposisjon. Gudim er kjent for sine lekende arrangementer og komposisjoner, og har skrevet for og dirigert blant andre Kringkastningsorkesteret, Symfoniorkesterene i Trondheim, Stavanger og Kristiansand, Bergen Filharmoniske Orkester, Operaen i Kristiansund, Nederlandske Marines Musikkorps, Marinens Musikkår og Arméens Musikkår i Sverige, Danmarks Radio Big Band, EBU Jazz Orchestra, Oslo Groove Company, Bergen Big Band og samarbeidet med artister som Jacob Collier, Dee Dee Bridgewater, Martial Solal, Bill Champlin, Lill Lindfors og Nils Landgren.

KONSERTINFORMASJON
Fredag 10. januar kl. 19.00

Ridehuset på Akershus festning
Klikk her for billetter

Tirsdag 14. januar kl. 18.30
Åmot kulturhus, Rena
Fribilletter tilgjengelige fra fredag 10. januar
Klikk her for billetter

Onsdag 15. januar kl. 18.30
Rådhus-teatret, Kongsvinger
Klikk her for billetter

Torsdag 16. januar kl. 19.00
Drammens teater, Hovedscenen
Klikk her for billetter

Publisert 26. november 2019 14:07. av Forsvarets musikk. Sist oppdatert 27. november 2019 14:55.