presse_784_feilaktigespekulasjopresse_784_feilaktigespekulasjohttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=3188Generalløytnant Morten Haga Lunde, sjef for Etterretningstjenesten./media/PubImages/20160204OST_8875.jpg

Feilaktige spekulasjoner rundt russisk simulert angrep på Svalbard

Sjefen for Etterretningstjenesten, Morten Haga Lunde, om påstandene i artikkel på Aldrimer.no.

​– Det er ikke ofte jeg leser en nyhetssak i norske medier som har så mange feil i seg som saken fra Aldrimer.no med tittelen «Russland trente på invasjon av Svalbard», sier generalløytnant Morten Haga Lunde, sjef for Etterretningstjenesten.

Han fortsetter:

– For det første har Etterretningstjenesten meget god oversikt og situasjonsforståelse i våre nærområder, og spesielt god situasjonsforståelse før og under denne øvelsen (øvelse Zapad), sier han.

– For det andre blir denne formidlet løpende til våre oppdragsgivere – militære og politisk ledelse. Deling med NATO og allierte partnere er standardprosedyre, og vi har fått gode tilbakemeldinger på denne rapporteringen.

– La meg ta hovedelementet i det som blir fremført fra Aldrimer.no. Et russisk simulert angrep på Svalbard: Det var ingen slik aktivitet. Når dette er sagt, faller mye av det øvrige i saken bort, sier Lunde.

Pressekontakter

  • Kontaktperson for sjefen for Etterretningstjenesten:
    Kim Gulbrandsen: tlf. 474 58 834 eller 23 09 49 39 eller kag@etj.no
  • Kontaktperson for forsvarssjefen:
    Forsvarets pressevakt: tlf. 916 69 955 eller milinfo@fd.dep.no
Publisert 18. oktober 2017 09:29. av Kommunikasjonsenheten i Forsvarsdepartementet. Sist oppdatert 18. oktober 2017 10:01.