presse_966_forsvarsministerenbepresse_966_forsvarsministerenbehttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=20227Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen besøker Rygge onsdag. Arkivfoto: Torbjørn Kjosvold, Forsvaret/media/PubImages/20190515tk_I8308.jpg

Forsvarsministeren besøker Rygge

Onsdag 4. september besøker forsvarsminister Frank Bakke-Jensen Luftforsvarets base Rygge.

​Forsvarsministeren vil møte personell fra Luftforsvaret og Forsvarets spesialstyrker (FS) som vil gi presentasjoner om Luftforsvarets helikopterstøtte til spesialoperasjoner og 134 luftving som har ansvaret for å lede operasjoner på Rygge.

  • Se informasjon om påmelding lenger ned.

Spesialoperasjoner og spesialstyrkeaktivitet kjennetegnes ved at de er fellesoperasjoner. Spesialstyrkene har derfor behov for å ha kapasiteter på land, på sjøen og ikke minst i luften for å kunne løse sine oppdrag.

Nylig ble Forsvarets spesialstyrker styrket gjennom en dedikert helikopterkapasitet fra 339 skvadron Special Operation Aviation Squadron (SOAS) i Luftforsvaret som har base på Rygge. Sjefen for spesialstyrkene har nå taktisk kommando over 339 skvadron. Det er blant annet denne kapasiteten forsvarsministeren nå skal besøke.

Det vil fortsatt være noen få helikoptre igjen på Bardufoss i en utdanningsavdeling som fortsatt kan samtrene med Hæren og andre avdelinger i nord, og gjøre begrenset oppdragsløsning i henhold til Sjef Forsvarets operative hovedkvarters prioriteringer.

Det er bestemt at det skal komme en sivil løsning for helikopterberedskap på Bardufoss. Luftforsvaret vil opprettholde beredskapen til en slik løsning er på plass.

– 134 luftving og 339 skvadron ser fram til å få besøk av forsvarsministeren. Vi vil gi ham en oppdatert status på Luftforsvarets base Rygge i sin helhet og inngående presentasjoner om den dedikerte helikopterstøtten til Forsvarets spesialstyrker, forteller oberst Kristian Lyssand, sjef 134 luftving.

Påmelding for pressen

Media inviteres til pressemøte med forsvarsminister Frank Bakke-Jensen onsdag 4. september. Oppmøte i hovedvakt på Luftforsvarets base Rygge senest klokken 11.00.

Pressemøtet starter klokken 11.35 og avsluttes senest 11.55, inkludert bildeseanse.

Påmelding på e-post stian.roen@u.mil.no innen onsdag 4. september klokken 09.00.
Må inneholde fullt navn på deltagere, stilling og navn på arbeidssted.

Kontaktperson
Major Stian Roen
Talsperson i Luftforsvaret

Telefon: 915 24 068

Publisert 3. september 2019 10:08.. Sist oppdatert 3. september 2019 10:22.