presse_969_knmharaldhaarfagreavpresse_969_knmharaldhaarfagreavhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=20261/media/PubImages/_MG_2068 copy.jpg

KNM Harald Haarfagre avvikler sitt 17. mai arrangement for Madla bydel

Sjøforsvaret har i over 60 år arrangert 17. mai for Madla bydel i Stavanger. Dette har for mange vært et kjærkomment og flott arrangement som har styrket forholdet mellom KNM Harald Haarfagre og den lokale befolkningen. Nå er tiden kommet for å overlate stafettpinnen til andre lokale krefter.

Sjøforsvaret har i et møte med Stavanger kommune informert om at KNM Harald Haarfagre ikke lenger kan prioritere ressurser til å arrangere 17. mai for Madla bydel.

  • KNM Harald Haarfagre har hatt stor glede av å arrangere 17. mai for Madla bydel. Vår hovedoppgave er imidlertid å trene og utdanne rekrutter til å bli gode soldater til forsvar av Norge. Dette er et viktig arbeid som krever at vi avvikler all aktivitet som ikke er direkte rettet mot soldatutdanning, sier kommandør Ronny Kristoffersen, sjef KNM Harald Haarfagre

Kristoffersen understreker at KNM Harald Haarfagre fortsatt vil markere merkedager med taler og kransnedleggelser som i dag.

  • For Madla bydel åpner det seg nå en mulighet for å etablere nye 17. mai tradisjoner i bydelen. Med litt dugnadsinnsats får foreldregrupper ved skoler, musikk korps og idrettslag mulighet til å skaffe kjærkomne inntekter som kommer barn og unge i bydelen til gode, sier han.

Marinens rekruttskole ble etablert på Madlamoen i 1952 og har siden den gang vært i jevn utvikling.  KNM Harald Haarfagre vil fortsatt være synlig tilstede i Madla bydel i mange år fremover. 

Priv. til red.

  • Spørsmål til saken rettes til Kommunikasjonssjef i Sjøforsvaret, Kommandørkaptein Torill Herland, tlf 47 47 57 49, torill.herland@u.mil.no
Publisert 12. september 2019 09:29.. Sist oppdatert 12. september 2019 09:56.