Flyttetips

Må du flytte? Til et helt nytt sted og et nytt hus? Det er mange spørsmål som kommer når du skal flytte og derfor har vi laget denne siden. ​​
Her forsøker vi å komme med noen tips.
 
Det er mye som vil forandre seg, men husk også at det er mye som blir som før. Du har fortsatt familien din, du skal fortsatt gå på skole og du vil ha de gamle vennene dine, selv om de er langt unna. Og du er fortsatt deg.
Liten gutt med flytteeske

Ta vare på minnene

 
Å være litt engstelig før man flytter er helt vanlig. Du vet jo faktisk ikke hvordan det er der du skal flytte, men det er det mulig å finne ut av. Snakk med noen voksne eller let på internett for å finne ut mer om stedet. Kanskje kan du fortsatt drive med det du liker, spille fotball, danse, ri eller noe annet. Finn ut om du kan gjøre det du liker best før du reiser. Meld deg på allerede før du drar.

Ta vare på minnene

Du har sikkert mange gode minner fra stedet du bor. Ta bilder av det eller skriv ned hvorfor du liker akkurat det. Dette kan hjelpe deg å beholde litt av det gamle selv om du ikke bor der lenger. Kanskje kan du få noen av vennene dine til å skrive en hilsen. Husk også å ta vare på all kontaktinformasjon til vennene dine, e-post, telefonnummer osv. Da er de ikke så langt borte likevel.

Vet du hvilken skole du skal gå på?

Sjekk på Facebook eller andre steder om det finnes en side for de som går på den skolen eller bor på det stedet du skal. Prøv å få kontakt med noen som allerede er der.
Lurer du på hvordan det er der du skal flytte? Til venstre finner du lenke til en side hvor vi har skrevet litt om alle stedene Forsvaret er i Norge. Bruk gjerne internett for øvrig til å finne ut mer om hvordan det er der og hva du kan gjøre.
 

Hold kontakten

Husk at det fortsatt er mulig å holde kontakt med de gamle vennene dine selv om du flytter. Bruk Facebook, Twitter, mail, blogg, chat eller telefon. Husk at de også gjerne vil vite hvordan det går med deg. Selv om du ikke hører fra vennene dine så ofte som du vil, betyr ikke det at de har glemt deg.
 
Er du redd for å ikke passe inn og få deg venner på det nye stedet? Prøv å finne noen av de samme aktivitetene som du har drevet med før, der kan du bli kjent med noen nye mennesker samtidig som du gjør noe du liker. Men det viktigste av alt: vær deg selv, det er da du får ekte venner.