Hva skal vi som er hjemme gjøre?Hva skal vi som er hjemme gjøre?http://forsvaret.no/media/PubImages/oppdraget20130515th_ 1315.jpghttp://forsvaret.no/media/PubImages/Forms/DispForm.aspx?ID=3980Når en i familien reiser på et oppdrag utenlands må de i familien som blir igjen hjemme også gjøre en innsats.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Disse sidene er laget for deg som har et familiemedlem som skal sendes ut som soldat i internasjonal tjeneste. Det kan være en mamma eller pappa, en storebror eller storesøster, eller en annen som familien har et godt og tett forhold til. Uansett hvem i familien det er som skal reise ut, er det én ting som er sikkert: Hverdagen blir påvirket for alle sammen.

Her finner du en del tips og ideer til hvordan dere som familie kan hjelpe og støtte hverandre både før, under og etter utsendelsen. Det er ikke sikkert alle tipsene passer for alle, så du kan gjerne teste ut litt forskjellig og finne ut hva som hjelper for deg. Vi mennesker er forskjellige og vil sikkert ofte ha ulike tanker om og svar på spørsmål som dukker opp underveis i oppdraget. Det er bra, for det handler ikke om å bli enige. Det viktige er at alle får sagt hva de tenker på. På den måten lærer dere hverandre enda bedre å kjenne, og når dere gjør det, blir det lettere å hjelpe hverandre når det er nødvendig.​

Tipsene er delt inn i tre sider. En om tiden før soldaten reiser ut, en om tiden mens soldaten er ute i tjeneste, og en om tiden etter at soldaten er kommet tilbake til Norge.


Før, under og etter oppdraget

Forberedelse

Underveis

Etter

Før oppdraget

Å forberede seg på at en i familien skal tjenestegjøre i en internasjonal operasjon kan være vanskelig. Før oppdraget begynner kan det være mye å tenke på og mye som skjer, spesielt for den som skal reise ut. Her får du en del tips som kanskje kan være nyttige i tiden før utreisen.

Les mer

Under oppdraget

Det er krevende å være på oppdrag ute, men den vanskeligste jobben er ofte å være hjemme. Her får du noen lure tips, og ting å tenke på mens noen i familien din tjenestegjør i en internasjonal operasjon.

Les mer

Hjemkomsten

Endelig hjemkomst! Nå skal hverdagen bli som før, men det er ikke alltid like lett å få til. Dere har vært lenge borte fra hverandre, og kanskje er det noen nye ting som gjelder hjemme nå? Noen savner faktisk også oppdraget. Her kan du lese mer om hva som skjer ved hjemkomsten, og hva det er lurt å tenke på etter oppdraget.

Les mer

Boka «Oppdraget går til»

«Oppdraget går til» er en aktivitetsbok som kan brukes både før, under og etter oppdraget. Her er det sider som kan fylles ut av både den som reiser ut og dere som blir igjen hjemme. Underveis gir også boka gode råd og tips i hverdagen.​​ Boka får du delt ut før utreisen, som en del av en pakke.

Les mer