To barn har tatt avskjed med soldatene som reiser til AfghanistanTo barn har tatt avskjed med soldatene som reiser til Afghanistanhttp://forsvaret.no/media/PubImages/underveisB2.png

Under oppdraget

Det er krevende å være på oppdrag ute, men den vanskeligste jobben er ofte å være hjemme.

Så er vi i gang… Og kanskje synes du det kjennes litt godt å endelig kunne starte nedtelling til hjemkomsten? Her får du noen lure tips, og ting å tenke på mens noen i familien din tjenestegjør i en internasjonal operasjon. I boken ”Oppdraget går til…” finner du flere tips.

Nedtellingskalender

Det kan være fint å ha en nedtellingskalender til mamma eller pappa skal komme hjem. Det finnes mange forskjellige måter å lage dette på. Her har du noen eksempler, og så kan du lage den du synes passer best:

• Målebåndkalender – her kan du bruke målebåndet til å vise hvor mange dager mamma eller pappa skal være borte, og klippe bort en centimeter for hver dag som går.

• Aktivitetskalender – lag en kalender med alle de dagene mamma eller pappa skal være borte, og kryss av for hver dag som går. På noen av dagene kan dere legge inn morsomme aktiviteter som du kan glede deg til underveis.

• Jellybeans-kalender – legg så mange jellybeans som det er dager til mamma eller pappa kommer hjem i et glass, og spis en jellybean for hver dag som går. Når glasset er tomt, er dagen her hvor mamma eller pappa kommer hjem.

Finn ut masse om stedet der mamma eller pappa er

Hvordan ser leiren eller fartøyet ut? Hvilke transportmidler bruker de? Hvilken mat spiser de? Hva er den beste og den verste maten mamma eller pappa får? Hvordan er været der? Hvilke klær bruker de? Du kan for eksempel skrive et brev til mamma eller pappa med alle de spørsmålene du har.

Leave

Leave er når mamma eller pappa kommer hjem på en liten ferie. Da kan mamma eller pappa være litt sliten, og tiden går ofte fort. Det kan være lurt å snakke sammen før mamma eller pappa kommer hjem, for å planlegge denne tiden. Dere som er hjemme har kanskje ikke ferie, men må på skole og jobb.

Etter leaven kan det være vanskelig å komme tilbake til hverdagen, og noen blir lei seg igjen når mamma eller pappa reiser tilbake. Men da kan du tenke på at dere nå er enda nærmere den dagen da mamma eller pappa kommer hjem igjen. 

Publisert 5. oktober 2015 21:35.. Sist oppdatert 2. april 2019 10:59.