Trent for jobbenTrent for jobbenhttp://forsvaret.no/media/Lists/YouTubeVideoList/DispForm.aspx?ID=40https://www.youtube.com/watch?v=ro6AyxhYyBsEn sterk kropp gjør en bra jobb – og god fysikk er viktig for alle som søker seg til Forsvaret.

​​​​​​​​​​​​​​Forsvaret stiller fysiske krav til alt militært personell. Hvilke krav som stilles, avhenger av hva slags type arbeidsoppgaver tjene​sten krever.

Har du søkt utdanning i Forsvaret vil du måtte bestå en rekke fysiske minstekrav. Vi har laget egne treningsprogrammer som kan hjelpe i å stille best mulig forberedt til opptak, slik at du kan prestere godt på disse testene. 

Førstegangstjeneste har ingen generelle minstekrav. Men om du er på vei inn i Forsvaret nå, vil gode forberede​lser kunne gi deg flere muligheter i både førstegangstjeneste og innen utdanning. 
​​
Det er viktig at man gradvis opparbeider et godt grunnlag i treningen. Gjør du dette med en fornuftig progresjon, så kan du begrense mulighetene for å pådra deg unødvendige belastningskader på vei inn i Forsvaret.

​Lykke til med treningen!

 Trent for jobben

 

 

Fysiske krav for utdanning og tjeneste i Forsvaret<img alt="" src="/media/PubImages/20160621OST_8598.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Fysiske krav for utdanning og tjeneste i ForsvaretAlle soldater har testplikt på 3000-meter løping, pull-ups, stille lengde og medisinballstøt. http://forsvaret.no/fysiskekrav
Effektiv styrketrening<img alt="" src="/media/PubImages/A062_C025_0101W1.0000439.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Effektiv styrketreningGod styrke er viktig for at Forsvarets soldater skal kunne gjøre jobben sin ordentlig. I tillegg gir styrketrening helsegevinster også. http://forsvaret.no/tjeneste/trening/styrke
God utholdenhetstrening<img alt="" src="/media/PubImages/A062_C016_0101Z9.0000791.jpg" style="BORDER:0px solid;" />God utholdenhetstreningEn viktig del av en god fysikk er evnen til å holde ut over tid og klare å hente seg raskt inn igjen. http://forsvaret.no/tjeneste/trening/utholdenhet