tjeneste_1549_inviterttjeneste_1549_inviterthttp://forsvaret.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=2353UNIFIL-jubileet 2018Alle veteraner som tjenestegjorde i UNIFIL-operasjonen i perioden 1978–1998 er i 2018 invitert til å markere jubileet./media/PubImages/122889.jpg

Finn oppdatert informasjon om markeringene i UNIFIL-jubileet.

Gå til oversikten


Publisert 13. oktober 2017 20:21.. Sist oppdatert 8. februar 2018 19:43.

Arrangementer

6. april

Markeringer med medaljeseremoni ved flere av Forsvarets avdelinger 6. april. Ønsker du å delta må du melde deg på innen 1. desember 2017. Link til skjemaet finner du lenger ned.

Disse stedene har arrangement 6. april: Andenes, Banak, Bardufoss, Bergen, Bjerkvik, Dombås, Drøbak, Elverum, Halden, Harstad, Horten, Kirkenes, Kjeller, Kongsberg, Kongsvinger, Kristiansand, Lillehammer, Mosjøen, Oslo, Rena, Rygge, Sandnes, Sessvollmoen, Setermoen, Skjold, Sortland, Stjørdal, Trondheim, Vardø, Ørland og Åndalsnes.

20. april

Forsvarets hovedarrangement på Akershus festning i Oslo 20. april. Markering med felles oppstilling, bekransning av minnesmerke, parademarsj gjennom Oslo, servering, underholdning og aktiviteter. Du trenger ikke melde deg på, men vi anmoder om at du registrerer din interesse for arrangementet, samt om du ønsker billetter til Norsk Militær Tattoo. Link til skjemaet finner du lenger ned.

Medalje

Har du ikke mottatt Forsvarets medalje?

Forsvarets medalje for internasjonale operasjoner kan tildeles i forbindelse med jubileet.

Forsvarets medalje for internasjonale operasjoner ble innstiftet i år 2000, med tilbakevirkende kraft – som en synlig anerkjennelse av tjeneste i internasjonale operasjoner. Kravet for å få medaljen er at du har 180 dagers tjeneste. Siden medaljen ble innstiftet etter at UNIFIL-bidraget var avsluttet har mange ikke mottatt denne medaljen. Selv om det på starten av 2000-tallet ble gått bredt ut, særlig via FN-veteranenes landsforbund (nå NVIO), lyktes man ikke å nå ut til alle – og det var heller ikke alle som ønsket å motta medalje på det tidspunktet.

I forbindelse med jubileumsåret 2018 vil vi derfor tilby medaljetildeling til de som ikke har mottatt denne medaljen tidligere.

Vi har dessverre ikke komplette oversikter over hvem som har mottatt medaljen. Dersom du ikke har mottatt denne medaljen tidligere, og ønsker den overrakt i forbindelse med UNIFIL-jubileet kan du registrere din interesse via skjemaet under. Du vil da bli invitert til en medaljeseremoni på nærmeste arrangementssted 6. april. Forsvarets medalje for internasjonale operasjoner sendes ikke ut per post, men skal overrekkes av en offiser.

Dersom du ønsker å ta del i seremonien, men har fått medalje tidligere, er du selvsagt velkommen til det.

Frist for tilbakemelding er 1. desember 2017.

Skjemaet

Her går du til skjemaet. Du bruker samme skjema for alt dette:
– Registrere interesse for medalje
– Melde deg på et arrangement 6. april
– Registrere interesse for hovedarrangementet 20. april
– Anmode om billetter til Norsk Militær Tattoo 20. april

Fyll ut skjemaet nøye. Ufullstendige innsendelser kan føre til at du for eksempel ikke mottar invitasjon til medaljeseremoni.

Gå til skjemaet

Forsvarets åpne dør

Har du spørsmål, kan du kontakte Forsvarets åpne dør for veteraner på enten telefon 800 85 000 (08–15 på hverdager) eller e-post veteraner@mil.no.Les mer om åpen dør her.

Del dine historier og bilder fra tjenesten

Mange her hjemme er ikke klar over hva våre veteraner har vært med på i internasjonale operasjoner. For å samle veteranenes egne historier fra tjenesten har vi derfor laget itjenestefornorge.no. Her ligger fakta om alle Norges internasjonale operasjoner siden 1947 og frem til i dag.

I forbindelse med jubileumsåret oppfordres du til å gå inn på itjenestefornorge.no og dele egne historier, bilder og opplevelser. Korte eller lange historier, bilder eller annet. Det kan være alt fra hverdagslige ting eller mer spesielle hendelser.

Gå til itjenestefornorge.no