Emneside for OPG3301 Bacheloroppgave
Hva lærer du
Bacheloroppgaven skal gi kadettene anledning til å anvende kunnskaper og ferdigheter de har tilegnet seg ved bransjeutdanningen ved avdeling Sjøkrigsskolen. Oppgaven skal skal gi øvelse i å gjennomføre et større arbeid alene eller i gruppe. Den skal gi kadettene tid til fordypning og trening i å løse teoretiske, eksperimentelle eller praktiske problemstillinger.
-
Kunnskap
Etter endt oppgave kan kadetten:
-
greie ut om sentrale temaer, teorier, problemstillinger, prosesser, verktøy og metoder innenfor sitt oppgaveområde.
-
forklare hvordan etablering og systematisk gjennomføring av prosjekter foregår.
-
bevise innsikt i prosjektprosessen.
Ferdigheter
Etter endt oppgave kan kadetten:
-
anvende sin kunnskap til å identifisere, formulere, spesifisere, planlegge og løse tekniske oppgaver på en systematisk måte.
-
delta i planlegging og gjennomføring av mindre prosjekter.
-
finne, vurdere og henvise til informasjon og fagstoff og framstille dette slik at det belyser en problemstilling.
-
beherske relevante faglige verktøy og uttrykksformer.
Generell kompetanse
Etter endt oppgave kan kadetten:
-
arbeide med prosjekt som arbeidsform
-
planlegge å gjennomføre varierte arbeidsoppgaver som strekker seg over tid, alene og som deltager i en gruppe, og i tråd med etiske krav og retningslinjer
-
formidle sentralt fagstoff som teorier, problemstillinger og løsninger skriftlig og muntlig
-
utveksle synspunkter og erfaringer med andre med bakgrunn innenfor fagområdet og gjennom dette bidra til utvikling av god praksis
-
bidra til nytenkning og innovasjonsprosesser
-
-
Det skal legges vekt på oppgavens relevans for Sjøforsvaret. Problemstilling fremmes til Seksjon for sjømilitær teknologi for godkjenning. Bacheloroppgaven gjennomføres i siste semester. Valg av oppgave gjøres i vårsemesteret før. Det oppnevnes en eller flere faglige veiledere til hver oppgave.
Oppgaven gjennomføres selvstendig eller i små grupper, bransjevis eller tverrfaglig innenfor teknisk bransje. Oppgaven kan eksempelvis være en litteraturstudie, en teoretisk analyse, en datasimuleringsoppgave eller en eksperimentell/praktisk oppgave med bruk av Sjøkrigsskolens laboratorier eller Sjøforsvarets materiell.
Arbeidet skal presenteres skriftlig i form av en oppgave. Oppgaven skal også presenteres muntlig for et større publikum.
Sensorordning
Bachelorrapporten blir vurdert av faglig(e) veileder(e) og en oppnevnt sensor. Sensur skal inneholde en skriftlig beskrivelse i henhold til statutter for "Marineingeniørenes pris".
-
Selvvalgt
-
Obligatorisk arbeidskrav: Skriftlig rapport/oppgave
Vurderingsform: Bacheloroppgave
Varighet: Semester
Karakterskala: A-F
Den skriftlige oppgaven blir vurdert av faglig(e) veileder(e) og en oppnevnt sensor. Sensur skal inneholde en skriftlig beskrivelse i henhold til statutter for "Marineingeniørenes pris".
Forventet arbeidsinnsats: Oppgaveløsning 540 timer. Det berammes inntil 50 timer veiledning per oppgave.