EK-operatør
Som operatør innen elektronisk krigføring vil du jobbe med noen av Norges mest spennende militære utfordringer.
All krigføring benytter det elektromagnetiske spekteret. Elektronisk krigføring (EK) handler om å utnytte dette til egen fordel. Du vil samle inn informasjon via fiendens bruk av det elektromagnetiske spekteret, enten for å bidra med etterretnings- og beslutningsstøtte, eller for å begrense fiendens handlefrihet. Dette fagfeltet spiller en stadig større rolle i moderne krigsteknikk, og du vil ha en viktig rolle i bataljonen.
-
Hva vil det si å være EK-operatør?
Som EK-operatør vil du jobbe i små enheter i felt og levere etterretningsstøtte gjennom å samle inn informasjon basert på radiotrafikk. Vi vil gi deg utdanning i det tekniske fagfeltet og videreutvikle dine militære ferdigheter for å kunne operere ute i stridsfeltet. En EK-operatører løser oppdrag i mange ulike operasjoner og det stilles derfor krav til din faglig dyktighet, militære ferdigheter, selvstendighet, samt fysisk og psykisk robusthet.
Grunnutdanningen til EK-operatør og EK-analytiker tar 12 måneder, og gir deg omfattende opplæring innen faget elektronisk krigføring, kjøretøy og særskilt militær trening. Stillingene har samme opptak og starter utdanningsåret sammen. Gjennom utdanningsåret vil det bli tatt en vurdering på hvilken stilling du passer til og utfra dette vil du utdannes til å bli EK-operatør eller EK-analytiker. Når grunnutdanningen er bestått, inngår du i avdelingens stående miljø.
-
Som søker må du:
- Ha fullført førstegangstjenesten.
- Ha førerkort klasse B innen 1. juli i opptaksåret.
- Ha norsk statsborgerskap.
- Tilfredsstille krav til medisinsk skikkethet for internasjonale operasjoner.
- Være villig til å tjenestegjøre i internasjonale operasjoner.
- Ha gode norsk- og engelskkunnskaper, skriftlig og muntlig.
- Kunne sikkerhetsklareres for høyeste nivå.
- Bestå fysiske minstekrav til karakter 5 for å starte utdanningen.
- Det er en fordel å ligge godt over kravet
- Ha minimum karakter 5 på teoriprøvene fra sesjon (allment evnenivå)
For å søke på stillingen som EK-operatør, må du laste opp følgende dokumenter i søknadsportalen:
- CV
- Søknad
- Vitnemål
- Eventuelle attester og/eller annen relevant dokumentasjon
Søknaden skal bestå av to deler: en motivasjonsbeskrivelse der du forteller hvorfor du søker denne stillingen og hva som gjør deg egnet, og en selvbiografi som skal gi oss et inntrykk av hvem du er som person, og hvorfor du har blitt til den du har blitt. Vi ønsker kort og greit å bli bedre kjent med en potensiell fremtidig kollega.
-
For å være en god EK-operatør bør du
- Være psykisk og fysisk robust
- Håndtere høy arbeidsbelastning
- Holde hodet kaldt
- Ta til deg læring raskt
- Trives med varierte oppgaver
- I stand til å jobbe både selvstendig og som del av team
- Nysgjerrig og initiativrik
- Interessert i teknologi og etterretning
- Evne å holde høyt fokus over tid
- Inneha gode vurderingsevner
- Evne å se løsninger der andre ser problemer
-
Som EK-operatør i EBN vil du jobbe blant selekterte kollegaer i et profesjonelt miljø som dedikerte til arbeidet, og som verdsetter å jobbe i et krevende arbeidsmiljø med stor takhøyde og sterkt samhold. Du kan forvente en spennende arbeidshverdag som gir gode muligheter for personlig og faglig utvikling.
Du vil få grunnlønn basert på Hærens lønnspolicy. I tillegg til grunnlønn kommer variable tillegg som vil utgjøre en betydelig andel av din totale lønn. Gjennom overtidsarbeid og øvingsaktivitet vil du opparbeide deg et stort antall avspasseringstimer som gir mulighet til lange ferier og friperioder.
Under utdanningsåret vil du som elev under utdanning kun motta grunnlønn.
-
Etterretningsbataljonen (EBN) er en operativ avdeling som gir beslutningsgrunnlag for militære og sivile beslutningstakere. Avdelingen består av sensor- og analysemiljøer som henter inn informasjon, analyserer informasjonen og produserer etterretninger. Avdelingen har kort responstid og består av personell med ulike bakgrunner. Avdelingen har sitt hovedkvarter på Setermoen i Bardu kommune, og er underlagt Sjef Hæren.
-
Tidsplan for seleksjonsprosessen 2025 (NB: endringer kan forekomme)
- Søknadsfrist 13.januar
- Teoretiske tester i uke 8 og 10
- Praktisk seleksjon: 31.mars - 4.april i uke 15
- Fysiske tester: Gjennomføres som del av praktisk seleksjon
- Kunngjøring av resultat: Uke 16
- Akseptfrist: 30.april
- Oppstart utdanning: 22.juli
Om du blir plukket ut til stilling hos oss, ønsker vi rask oppstart.
Vi anbefaler deg derfor å ha en åpen dialog med arbeidsgiver at du er i en seleksjonsprosess, og at du eventuelt forhører deg om mulighetene for å korte ned den vanlige 3-mnd oppsigelsestiden.
Om det skulle oppstå problemer med oppstartsdato send en mail til haeren.ebn.rekruttering@mil.no så skal vi se på en løsning.