Frigjørings- og veterandagenFrigjørings- og veterandagenhttp://forsvaret.no/media/Lists/YouTubeVideoList/DispForm.aspx?ID=178https://www.youtube.com/watch?v=QoFtSJRE_Ak8. mai er dagen vi feirer vår frihet og hedrer alle våre veteraner og deres innsats for Norge.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​På denne dagen hedrer vi alle veteraner, og veteranfamilier, fra andre verdenskrig og fram til dagens internasjonale operasjoner. Etter andre verdenskrig har over 100 000 nordmenn tjenestegjort i nesten hundre ulike internasjonale operasjoner i over 40 land i fire verdensdeler.

Arrangementer over hele landet

Forsvaret arrangerer markeringer på flere steder i Norge 8. mai. I tillegg kommer en rekke markeringer i regi av kommuner, ulike foreninger og organisasjoner. Sjekk kommunens nettside for å finne arrangementer i din kommune.

Se program for 8. ​​mai i din by her

Arrangement­oversikt

Veteranhistorier

Les historiene til våre veteraner, og til noen av dem som mottar medalje for sin innsats.

 

 

tjeneste_150_frigjøringsogveterantjeneste_315_fnobservatorisyria/fn-observator-i-syria/media/PubImages/Mari-FN-Observatoer-crop.jpgDen ubevæpnede observatøren– Vi kunne telle opp til 600 eksplosjoner i løpet av en natt. Mari var én av de første FN-observatørene i Syria i 2012.tjeneste_150_frigjøringsogveteranhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedPages/DispForm.aspx?ID=127
tjeneste_150_frigjøringsogveteranaktuelt_1525_veteranhistoriefraaf/8mai/kjempet-mot-taliban-i-skyttergravene/media/PubImages/VETERANFILMCHRISTIAN.jpgKjempet mot Taliban i skyttergraveneChristian Slinning og hans menn møtte Taliban til strid i skyttergravene. tjeneste_150_frigjøringsogveteranhttp://forsvaret.no/Lists/RelatedPages/DispForm.aspx?ID=126

 

 

Hedrer veteranene 8. mai<img alt="" src="/media/PubImages/bell412.jpg" style="BORDER:0px solid;" />Hedrer veteranene 8. maiDet finnes 100 000 norske veteraner. Her kan du lese historien til tolv av dem som hedres 8. mai. http://forsvaret.no/8mai/veteranhistorier

Alternativ tekst

Norge i krig 1940–1945

Her kan du lese om kampen mot Nazi-Tyskland både i og utenfor Norge under andre verdenskrig.

Les mer
Alternativ tekst

Er du veteran?

Veterantjensten bistår norske veteraner både under og etter oppdrag i utlandet. Les om tilbud og tjenester Forsvaret har.

Les mer
Alternativ tekst

I tjeneste for Norge

Forsvaret har bedt veteranene om å sende inn sine opplevelser i form av bilder, video og tekst. Her finner du over 200 av historiene deres.

Les mer