En kokkelærling på kjøkkenet ved Bodø flystasjon
A chef apprentice at Bodø air station

Kokk

I stilling som kokk er du en del av et team som skal levere den viktigste velferden.

Varighet
12–18 måneder
Avdeling
Sjøforsvaret
Sjøforsvarets Hovedbase Haakonsvern
Bakgrunn
Fagbrev
Innrykk
Januar, april, juli og september
Antall stillinger
10+

Krav til tjenesten

Du må ha fagbrev som kokk. Ønsker du ha stilling som kokk på et av Sjøforsvarets fartøy må du sannsynligvis ha fagbrev som restaurantkokk.

  1. Tjenestehverdag

    Kokken Steffen Aronsen på KNM Otto Sverdrup.

    Som kokk er din primæroppgave å planlegge, forberede og servere soldater og befal måltider ved Forsvarets baser, fartøy og noen ganger i felt. Forsvarets kjøkken er moderne og effektive, og har høy standard på hva som serveres av mat. Ved enkelte baser kan det være rundt 1000 personer som skal serveres ved hvert måltid.  

    Normalt er serveres soldatene fire måltider i ukedagene. Frokost, lunsj og middag er de måltidene som krever mest forberedelse. Når muligheten byr seg må du gjerne gjøre maten litt ekstra spennende. Som en del av teamet skal du forberede og servere alle måltider og du kan også være med og på å bestemme hva som skal serveres.

  2. Har du fagbrev som kokk er det stor sannsynlighet for at du får stilling som kokk i førstegangstjenesten.

    Det er mulighet for lærlinger å ta læretiden som institusjonskokk eller kokk i Forsvaret. 

  3. Det er gode muligheter for å få stilling som kokk etter førstegangstjenesten i Forsvaret. Si fra til befalet ditt, eller nærmeste sjef, hvis du ønsker å jobbe i avdelingen, eller ser etter andre stillinger i Forsvaret. Har du i tillegg generell studiekompetanse kan du også søke utdanninger i Forsvaret.